Nejlepší svatební hry (+ má doporučení)

Jako svatební fotograf jsem měl tu čest být součástí více než 100 svateb, a rád bych Vám poradil, jaké svatební hry skvěle rozproudí zábavu, čemu se raději vyhnout, co naopak vždy zabere a které hry mohou být... trošku riskantní :))

Nejlepší svatební hry (+ má doporučení)

Jako svatební fotograf jsem zažil mnoho svateb, kde hrál velkou roli nejen obřad a hostina, ale i svatební hry, které přinesly nezapomenutelné momenty. Měl jsem možnost vidět, jak skvěle zvolené hry oživí atmosféru a jak dokonale se na fotkách zachytí upřímné reakce hostů i novomanželů. Zde je několik her, které podle mých zkušeností rozhodně stojí za to zahrnout do programu vašeho svatebního dne. Přidávám své hodnocení zábavnosti z pohledu svatebních hostů :)


1. Královský kočár 80%

Jedna z her, která nevyžaduje mnoho přípravy, ale když je dobře provedena, přinese opravedu spoustu zábavy. Novomanželé a hosté se zapojí do „jízdy“ královským kočárem, kde musí být pozorní a rychle reagovat na svou roli. Nezřídka vidíte hosty, kteří se smějí až k slzám. Důležité je zastavit svatební roztroušenost, všechny nahnat na jedno centralizovanější místo a dobře vše ozvučit (důležité). Moderátorům hry doporučuji nenápadně korigovat vývoj hry a nepozorným účastníkům hry nalévat po třetím panáku vodu. Hra se může snadno a velmi rychle zvrhnout a viděl jsem i velmi opilé kočí na jejím konci :))

Svatební hra Královský kočár


2. Svatební tombola 20%

Svatební tombola... pobaví spíše mladší ročníky, za sebe spíš nedoporučuji. Zažil jsem sice i pár podařených tombol, ale většinou naopak zábavu dost utlumí, je to časově relativně dlouhá a roztahaná hra a pokud můžete, vyhněte se jí, nic tím nezkazíte :)

3. Poznávání nevěsty podle... zadku? Nebo kotníku... :) 60%

Jedna z nejvtipnějších her. Novomanžel se zavázanýma očima poznává svou nevěstu mezi dalšími ženami podle zadku (při mladším osazenstvu a pozdějším nasazení v programu) nebo kotníku / lýtek, zatímco se mezi ostatní účastníky nenápadně zamíchají i muži. Hra je vždy plná překvapení a smíchu.

4. Novomanželský kvíz se zvedáním bot 70%

Dnes již naprostá klasika, za mě zaslouženě. Tato hra je perfektní příležitostí, jak ukázat skutečnou dynamiku vztahu mezi novomanželi. Při fotografování kvízu, kdy novomanželé zvedají boty jako odpověď na otázky typu „Kdo lépe vaří?“ nebo „Kdo častěji nadává?“, jsou výsledné snímky vždy plné humoru a láskyplných gest. Je to okamžik, který odhaluje nejen vtipnou stránku páru, ale i jejich vzájemné porozumění.

Svatební hra Novomanželský kvíz se zvedáním bot

5. Zábavná stanoviště 100%

Pokud chcete do své svatby vnést zábavu nenuceně a přirozeně, stojí za zvážení vytvoření několika zábavných zón mimo tradiční svatební hry. Tyto koutky hostům poskytnou prostor k odpočinku a seznámení, aniž by museli něco soutěžit či se cítit pod tlakem organizované zábavy. Místo formálních aktivit je nechte relaxovat, užívat si váš velký den a být sami sebou. 😃

Mezi nejoblíbenější zábavné stanice patří například fotokoutek, kde vznikají skvělé vzpomínky a hosté se mohou spontánně pobavit. Pro milovníky dobrého pití jeoblíbeným místem whiskey / rumová zóna, kde si mohou vychutnat sklenku whiskey nebo doutník. Naprosto senzační jsou zahradní hry jako sling puck, fotbálek, pingpong, pétanque nebo třeba mega Jenga. Hry na zahradě poskytnou zábavu, která nikoho neurazí a zároveň přinese radost.

Svatební hry

6. „Židličkovaná“ / s moderním svatebním twistem 90%

A máme tu vítěze - nejlepší svatební hra je modernizovaná židličkovaná. Je ideální pro pozdní večerní zábavu, kdy jsou hosté již v uvolněné náladě. Potřebujete 13 hostů a 12 židlí. Každý, kdo ztratí své místo, dostane úkol pro novomanžele, například „Vezměte novomanžele na túru do hor, do kina, pohlídejte jedno odpoledne dítko apod.“ Podstatou je splnit úkol a vrátit se co nejrychleji na židli. Pokud ještě nějaká zbyla :)) Tato hra zaručí zábavu + zanechá společné plány na celý rok dopředu!

Tipy na úkoly během hry:

  • přinést cizí botu
  • přinést tkaničku
  • přinést podprsenku nebo trenky někoho jiného
  • dolít někomu skleničku vína
  • vypít pivo / skleničku vína
  • selfie s maminkou nevěsty nebo ženicha
  • foukání balonků do prasknutí
Svatební hra židle - úkoly

Závěr pohledem svatebního fotografa

Dobře zvolené (a zvládnuté) svatební hry dodají vaší svatbě nejen spoustu zábavy, ale také krásné fotografie, které budou uchovávat vzpomínky na tento nezapomenutelný den. Svatební hry pomáhají uvolnit atmosféru, propojit svatební hosty a dostat všechny na jednu společnou vlnu smíchu a pohody :)

Pokud plánujete svou svatbu a přemýšlíte, jaké hry zařadit, tyto osvědčené tipy jsou skvělým začátkem. Věřte, že právě tyto chvíle plné smíchu a radosti vám zůstanou nejen ve vzpomínkách, ale i na krásných fotografiích, které vám budou připomínat váš svatební den po mnoho let.

Martin